Nieuws


Voorjaar 2016: Opleiding Wft Basis
EFD Noord Opleidingen | 18-12-2015

In het voorjaar van 2016 willen we bij voldoende deelname starten we met de opleiding Wft Basis.

Wat leert u binnen deze opleiding?

Als financieel adviseur (behalve zorgadviseurs) of als klantmedewerker met klantcontact, dient u in het bezit te zijn van een geldig Wft basisdiploma. Om in het bezit te komen van een geldig Wft basisdiploma dient u het volledige Wft basis examen af te leggen. In dit examen wordt u getoetst op de actuele kennis over een aantal basale onderwerpen.

U gaat aan de slag met onder andere de volgende onderwerpen:

 • Allerlei betaal- en spaarproducten voor de particuliere klant;
 • Financiële risico’s die een consument dagelijks loopt;
 • Verzekeringen die een huishouding af (kan) sluiten en
 • De financiële wet- en regelgeving waaraan een financieel adviseur zich dient te houden. 

Met het behalen van dit diploma toont u aan dat u de kennis, vaardigheden en competenties heeft die noodzakelijk zijn voor alle Wft beroepskwalificaties. U kunt de klant informeren en doorverwijzen, een financiële relatie aangaan en beheren, en service verlenen met betrekking tot financiële diensten. Tevens vertoont u het professionele gedrag dat hoort bij een financiële dienstverlener.

Leervorm en prijs:

4 dagdelen training, inclusief studiemateriaal en examen € 595, -

Locatie en data nader te bepalen.UW GOEDE VOORNEMENS!
EFD Noord | 01-12-2015

2016 is het jaar dat u uiteindelijk al uw PE certificaten in combinatie met uw diploma’s definitief dient om te wisselen voor één van de 9 adviseur diploma’s.

Voor uw studieplanning 2016 kunt u nu reeds inschrijven. Wij bieden ook het komende jaar examentrainingen met maximaal 15 deelnemers, ervaren WFT docenten, een digitale leeromgeving van hoog niveau en een eigen examenlocatie.

Bestel nu alvast uw studiemateriaal. Alle onderdelen zijn los te bestellen. U maakt zelf de keuze of u gebruik wilt maken van een examentraining.  U kunt het examen ook los boeken.

Via email, info@efdnoordopleidingen.nl , kunt u uw vragen stellen. Boek en reserveer nu reeds uw plek in de examentraining.

Tevens kunt u bij ons uw diploma omwissel aanvragen. Via het formulier D kunt u uw omwisseltraject in gang zetten. Dit formulier is te downloaden via de site. Het omwisselen kost u € 50,00.
Dient u nog de PE 2015/2016 te behalen dan bieden wij de mogelijkheid om via een examen uw adviseursdiploma te bemachtigen. Het diploma zult u ontvangen als de omwissel reeds is ingediend.

Wij helpen u graag.Professionalisering Risico- en Verzekeringsadvies te Assen
9 december 2015
EFD Noord | 25-11-2015


Hierbij nodigen wij u uit voor onze derde lezing van dit seizoen. De Lezing Professionalisering Risico- en Verzekeringsadvies te Assen. Wij hebben een zeer deskundige spreker, Robin Drenth, Risk Management Consultant bij Risk Explorer, weten vast te leggen om u mee te nemen in de wereld van Risk Management.

Is Risk Management nu een mode woord en is het niets anders dan het ouderwets inventariseren van risico’s en de daarbij behorende verzekeringen? Of is het wezenlijk iets anders? Is Risk Management alleen geschikt voor grote bedrijven of kan de MKB’er op de hoek hier ook iets mee? Past het bij de “gewone” adviseur of is het alleen iets voor de grote assurantiemakelaars van deze wereld.
Is het tijdrovend of tijdbesparend? En hoe zit het met de zorgplicht richting uw zakelijke klant? Durft u met de hand op uw hart te zeggen dat u alle risico’s heeft benoemd?
En heeft u dat goed vastgelegd? Zomaar een paar vragen uit de praktijk. Robin zal aan de hand van een stappenplan laten zien hoe u  als adviseur uw adviesrol verder kunt professionaliseren. Maar bovendien zult u meer totaalklanten genereren en een hogere omzet halen. 

Durft u het aan?

Beschikt u over voldoende kennis om van toegevoegde waarde te zijn? En zo niet, zijn er partijen die kunnen helpen? Vandaar dat wij Robin hebben uitgenodigd om voor ons te spreken. 

Boek  “In 4 stappen naar het beste risicoadvies”

Bedenker van Risk Explorer, Ewout Strijker, en schrijver van het boek “In 4 stappen naar het beste risicoadvies” zal ook aanwezig zijn om met u na te praten over deze boeiende materie. Voor al onze leden geldt deze avond bovendien een speciale aanbieding. U kunt zijn  boek als lid van EFD Noord aanschaffen voor slechts € 25,- “….een waardevol boek voor de doelgroep van risicoadviseurs en ondernemers, vanwege de genoemde praktische insteek. Het vierstappenmodel biedt houvast voor een logisch en helder uitgewerkt adviestraject…”
Laat u bijpraten en na deze lezing weet u hoe om te gaan met Risk Management en uw kansen daarin.
Op woensdag 9 december 2015 bent u van harte welkom op locatie Gold Club TT Circuit, De Haar 9 te Assen. Ontvangst vanaf 16:30 uur met een kopje koffie of thee, waarna de lezing om 17:00 uur gaat beginnen.

U kunt zich aanmelden via de website: www.efdnoord.nl

Wij zien u graag op 9 december 2015!Enquête EFD Noord
EFD Noord | 03-11-2015

De vereniging EFD Noord is nieuwsgierig hoe ver de financiële dienstverleners in het Noorden zijn met de WFT PE-Plus opleidingen en wat uw wensen zijn.

Daarom nodigen wij u graag uit om onze enquête in te vullen. Het kost maar een paar minuten van uw tijd. Alvast bedankt voor de moeite.

Klik hier voor de enquête of via de onderstaande knop.

 

Start onderzoekUitnodiging Lezing Pensioen Actualiteiten te Heerenveen
EFD Noord | 28-10-2015

4 november 2015

Hierbij nodigen wij u uit voor onze tweede lezing van dit seizoen. De Lezing Pensioen Actualiteiten te Heerenveen. Wij hebben een zeer boeiende spreker, Gerben Zwerver, vennoot van Pensioen Service Kantoor, weten vast te leggen om u mee te nemen in de wereld van pensioen.

Pensioen is nog nooit zo “hot’’ geweest als nu. Vooral het rente- en langleven risico zijn de katalysatoren van deze veranderingen. Zo is er een verschuiving van middelloon naar beschikbare premie, veel verzekeraars richten een APF op, is de pensioencommunicatiewet onlangs geïntroduceerd om over toekomst van pensioen voor de DGA maar te zwijgen. Er worden vele veranderingen aangekaart, maar wat is er nu werkelijk aan de hand. Wat zijn de vooruitzichten? Gerben heeft geen glazen bol maar kan op een heldere, begrijpelijke manier de verschillende kanten van het vraagstuk laten zien. Handig voor u als adviseur maar wellicht ook voor uw, bevriende, accountant. Deze kunt u, als lid van EFD Noord, kosteloos uitnodigen om deze lezing bij te wonen.

Doet u nog Pensioen?

Beschikt u over voldoende kennis om van toegevoegde waarde te zijn? En zo niet, zijn er partijen die kunnen helpen? Vandaar dat wij een topper op dit gebied hebben uitgenodigd om voor ons te spreken. Gepokt en gemazeld op het gebied van pensioen

Laat u bijpraten en na deze lezing weet u hoe om te gaan met advisering over pensioen en uw kansen daarin. Leuker kunnen we het niet maken.

Op woensdag 4 november 2015 bent u van harte welkom op locatie Abe Lenstra Stadion te Heerenveen. Ontvangst vanaf 16:30 uur met een kopje koffie of thee, waarna de lezing om 17:00 uur gaat beginnen. De lezing vindt plaats in de EAS Energy Zaal, Ingang A. U kunt parkeren op P1.

U kunt zich aanmelden via de website: www.efdnoord.nl

Wij zien u graag op 4 november 2015!ACTUELE OPLEIDINGEN OKT - DEC 2015
EFD Noord Opleidingen | 07-10-2015

Rond het jaar succesvol af met een WFT PE diploma.

Bestel nu uw studiemateriaal, examentrainingen en examen en sluit uw WFT PE opleiding af in 2015.

Datum Opleiding WFT – PE
30 okt    Adviseur Vermogen
13 nov Adviseur Hypothecair krediet
19 nov Adviseur Inkomen
20 nov Adviseur Schadeverzekeringen Zakelijk
27 nov Adviseur Consumptief krediet
27 nov Adviseur Inkomen
3 dec Adviseur Vermogen
11 dec Adviseur Pensioen

 

Kijk voor het volledige aanbod op www.efdnoordopleidingen.nl . Alle onderdelen van het studiepakket kunt u los bestellen. De digitale leeromgeving blijft actueel tot het einde van de PE periode december 2016. 

EFD Noord Opleidingen verzorgt opleidingen voor het WFT diploma Adviseur.

Tevens zijn wij exameninstituut voor alle WFT examens. Ervaren docenten verzorgen de trainingen. Wij kiezen bewust voor kleine groepen cursisten. Dit resulteert in hoge slagingspercentages en een tevredenheid van de cursisten.

Wij heten u van harte welkom.Am:dag 2015
EFD Noord | 25-09-2015

Het bestuur van de Federatie van Assurantieclubs nodigt alle leden uit om deel te nemen aan de Am:verzekeringsbranchedag welke een nieuwe naam heeft gekregen: Am:dag 2015.

Op 17 november a.s. is de Federatie van Assurantieclubs, net als vorig jaar, vertegenwoordigd op de Am:dag 2015 in het Beatrixgebouw in Utrecht.

De Am:dag 2015 staat in het teken van dit ondernemerschap en het uitdragen van de positieve boodschap. De financiële wereld is voor klanten nog steeds ingewikkeld en in sommige gevallen misschien ook wel ondoorzichtig. Wie anders dan de onafhankelijke adviseur kan de gids zijn? Maar dan moet hij wel duidelijk maken wat zijn toegevoegde waarde is voor die klant. Daarom is "Be good and tell it!" het centrale thema van de am:dag op 17 november in het Beatrixgebouw in Utrecht.

Als lid van EFD Noord, heeft u de mogelijkheid om gratis aan de AM dag deel te nemen. Aanmelden kan via de website: http://amdag.nl/inschrijven/. U kunt zich aanmelden met de code: FE1587am.

Heeft u een enthousiaste collega die nog geen lid van onze vereniging is? Neemt u hem of haar dan mee naar de stand van de federatie op de Verzekeringsbranchedag. Zo kan onze vereniging blijven groeien en daar doen we het toch allemaal voor. De Am: dag is natuurlijk een ideale gelegenheid om ons als assurantieclub te profileren.

Wij kijken er naar uit u op 17 november a.s. te begroeten.De route van het verzuimdossier
EFD Noord | 22-09-2015

Wij nodigen u uit voor onze eerste lezing van dit seizoen. De Lezing Inkomen te Assen. Wij hebben een zeer boeiende spreker, Peter Dijkstra, directeur van Fit Verzuim Beheer, weten vast te leggen om u mee te nemen in de wereld van verzuim.

De wereld is namelijk volop in beweging en dat geldt zeker op het gebied van Inkomen. Nog nooit zijn er zoveel kansen en bedreigingen geweest in deze markt. Kansen, door uw  toegevoegde waarde te laten zien aan uw relaties. Die er steeds minder van begrijpen maar steeds meer risico lopen. Bedreigingen, omdat ook van u het uiterste wordt gevraagd. Dat betekent keuzes maken.

Gaat u voor Inkomen?

Beschikt u over voldoende kennis om van toegevoegde waarde te zijn? En zo niet, zijn er partijen die kunnen helpen? Vandaar dat wij een topper op dit gebied hebben uitgenodigd om voor ons te spreken. Gepokt en gemazeld op het gebied van arbo dienstverlening, met wortels in de adviseurskant, weet hij als geen ander in heldere taal aan te geven waar de mogelijkheden en valkuilen liggen. Over de route van het verzuimdossier, het vervolg en wat uw rol als adviseur hier in kan zijn.

Laat u bijpraten en na deze lezing weet u waar uw kansen liggen op het gebied van Inkomen. Leuker kunnen we het niet maken.

Op woensdag 30 september 2015 bent u van harte welkom op locatie Gold Club TT Circuit, De Haar 9 te Assen. Ontvangst vanaf 16:30 uur met een kopje koffie of thee, waarna de lezing om 17:00 uur gaat beginnen.

U kunt zich aanmelden via de website: www.efdnoord.nl

Wij zien u graag op 30 september 2015!Nieuwsbrief September
EFD Noord Opleidingen | 11-09-2015

Leden EFD Noord, 

U kunt inschrijven voor de eendaagse training PE SEH.

Deze zal worden gehouden op 13 oktober a.s. op onze locatie aan de Kapteynlaan 15 te Leek. Na deze training dag voldoet u aan de PE verplichting zoals deze door het SEH is gesteld.

Kijk voor informatie op onze site: www.efdnoordopleidingen.nl

Opgave  voor 20  september 2015.

 

Tevens biedt EFD Noord u de mogelijkheid u in te schrijven voor de najaars Wft PE Plus Opleidingen.

Boek nu via www.efdnoordopleidingen.nl voor:

25 september WFT PE PLUS Adviseur Schadeverzekeringen Zakelijk

16 oktober WFT PE PLUS Adviseur Schadeverzekering Particulier

30 oktober WFT PE PLUS Adviseur Vermogen

13 november WFT PE PLUS Adviseur Hypothecair Krediet

27 november WFT PE PLUS  Inkomen

11 december WFT PE PLUS Adviseur Pensioen

 

Boek nu en ontvang uw digitale leeromgeving met oefenvragen.

U kunt bij ons een training en/of digitaal studiemateriaal  en/of een examen boeken.

Tevens kunt u gebruik maken van het diploma omwisseltraject. Voor u als lid van EFD Noord is dit tot 1 november 2015 gratis.

Nieuw omwisseltraject na 1 november 2015 kost € 50,00.

 

Wij verwelkomen u graag voor opleidingen in regio Noord.PE SEH 2015 en Wft PE Plus Opleidingen
EFD Noord Opleidingen | 25-08-2015

Wij bieden u een eendaagse training PE SEH 2015 aan. Deze zal worden gehouden op 13 oktober a.s. op onze locatie aan de Kapteynlaan 15 te Leek. Na deze trainingsdag voldoet u aan de PE verplichting zoals deze door het SEH is gesteld.

Kijk voor informatie op onze site: www.efdnoordopleidingen.nl/PESEH.php

Opgave voor 10 september 2015

 

Tevens biedt EFD Noord u de mogelijkheid u in te schrijven voor de najaars Wft PE Plus Opleidingen.

Boek nu en ontvang uw digitale leeromgeving met oefenvragen.

U kunt bij ons een training, digitaal studiemateriaal  en een examen boeken.

Tevens kunt u gebruik maken van het diploma omwisseltraject. Voor u als lid van EFD Noord is dit tot 1 november 2015 gratis.

Nieuw omwisseltraject na 1 november 2015 kost € 50,00.

Kijk voor het actuele aanbod op: www.efdnoordopleidingen.nl/PEplus.php

 

Wij verwelkomen u graag voor opleidingen in Leek en Hoogeveen.Zomercursus of najaarscursus?
EFD Noord Opleidingen | 01-06-2015

EFD Noord geeft u de mogelijkheid om in te schrijven voor de zomer en najaars Wft PE PLUS opleidingen. Boek nu en ontvang uw digitale leeromgeving met oefenvragen. Uw digitale leeromgeving blijft openstaan tot 1 april 2016. Dus wacht niet langer en boek nu reeds uw examentraining en lesmateriaal.

De cursusgelden van EFD Noord zijn all-in. U schrijft u een voor de opleiding, ontvangt digitaal studiemateriaal, kunt deelnemen aan een examen Wft PE Plus, heeft de mogelijkheid gebruik te maken van het diploma omwisseltraject en ontvangt tevens een gratis lidmaatschap van EFD Noord tot 1 januari 2016. Kortom 5 onderdelen voor de prijs van 1.

Kijk voor het actuele aanbod op https://www.efdnoordopleidingen.nl/

Wij verwelkomen u graag in Leek en Hoogeveen op een van onze Wft PE PLUS examentrainingen.

 

Stichting Educatie Financiële Dienstverlening Noord

Het OpleidingsteamZomertrainingen Juli & Augustus 2015
EFD Noord Opleidingen | 18-05-2015

In JULI en AUGUSTUS organiseren we in Leek en Hoogeveen examentrainingen PE PLUS Adviseur INKOMEN en Adviseur SCHADEVERZEKERINGEN ZAKELIJK. Schrijf u nu in! Voor een zomerprijs van € 250,-- ontvangt u digitaal lesmateriaal, deelname aan de examentraining alsmede toegang tot het examen. De omwisselservice voor uw behaalde certificaat zit in de prijs inbegrepen.

Zegt het voort!Planning examentrainingen 2e helft 2015
EFD Noord Opleidingen | 18-05-2015

Vanaf augustus 2015 staan alle examentrainingen op het programma. Het aanbod treft u aan op https://www.efdnoordopleidingen.nl . Maak nu uw persoonlijke planning. Vanaf augustus heeft u nog 8 maanden de tijd om uw certificering op orde te krijgen. Wij helpen u graag bij het behalen van uw leerdoelen.

Heeft u vragen laat het ons weten via info@efdnoordopleidingen.nl

TIP: Op de site van de CDFD treft u informatie die u kan helpen met het voorbereiden van uw examen. http://www.cdfd.nl/publicaties/downloadsDeze maand nog een WFT PE Plus examen?
EFD Noord | 07-05-2015

EFD Noord Opleidingen kan deze maand nog cursisten plaatsen op onderstaande opleidingen. Boek op tijd want vol is vol.

    WFT PE Plus
Hoogeveen 21 Mei  9:00 Inkomen
Hoogeveen 21 Mei  12:45 Schadeverz. Zakelijk
Leek 22 Mei 9:00  Schadeverz. Particulieren 
Leek 22 Mei 12:45  Vermogen
Leek 22 Mei 9:00  Hypothecair Krediet
Hoogeveen 28 Mei 9:00  Adviseur Basis

 

Klik hier voor uw link om in te schrijven: https://www.efdnoordopleidingen.nl

Het is nu ook mogelijk om direct uw examen te boeken in Leek en Hoogeveen. Klik hier voor uw link voor het boeken van een examen: Examens.

Wij ontmoeten u graag bij een van de opleidingen in Hoogeveen of Leek.

Met vriendelijke groet,

EFD Noord Opleidingen

 

Team Opleidingen

info@efdnoordopleidingen.nl

 PE PLUS Opleidingskalender Mei en Juni 2015
EFD Noord | 13-04-2015

Haal nog voor de zomervakantie uw PE-Plus certificering.

Aanmelden via www.efdnoordopleidingen.nl

MEI 2015
WFT PE-Plus Adviseur    
Schadeverz. Particulier 20 Mei 9:00 Hoogeveen 
Schadeverz. Particulier  22 Mei 9:00 Leek
Schadeverz. Zakelijk 21 Mei 12:45 Hoogeveen 
Inkomen 21 Mei  9:00 Hoogeveen 
Vermogen  20 Mei  12:45 Hoogeveen
Vermogen 22 Mei  12:45 Leek
Hypothecair Krediet   23 Mei  9:00 Leek 
Basis 28 Mei  9:00 Hoogeveen
Consumptief Krediet 28 Mei  12:45 Hoogeveen 
       
JUNI 2015     
WFT PE-Plus Adviseur    
Schadeverz. Zakelijk 2 Juni  9:00 Hoogeveen 
Schadeverz. Zakelijk 5 Juni 12:45 Leek
Schadeverz. Zakelijk 26 Juni 9:00 Leek
Inkomen 5 Juni 9:00 Leek
Inkomen 18 Juni 12:45 Hoogeveen
Inkomen 26 Juni 12:45 Leek
Hypothecair Krediet 4 Juni 12:45 Hoogeveen
Hypothecair Krediet 19 Juni 12:45 Leek
Vermogen 19 Juni 9:00 Leek
Zorgverzekering 4 Juni 9:00 Hoogeveen

 

EFD Noord Opleidingen geeft u de mogelijkheid in de regio een examentraining te volgen met aansluitend het betreffende examen. Onze aanpak blijkt succesvol. Goede slagingspercentages, goed bereikbare locaties en moderne opleidingsfaciliteiten. Een scherpe prijs en het omwisselen van uw diploma is bij de prijs inbegrepen. Wij verwelkomen u graag in Leek en Hoogeveen.

 

Team EFD Noord Opleidingen

info@efdnoordopleidingen.nl

 WFT PE PLUS: Wacht niet langer en meld je aan
EFD Noord | 29-03-2015

EFD Noord Opleidingen heeft een volledig aanbod van WFT PE PLUS opleidingen. U kunt terecht in Hoogeveen en Leek voor een examentraining met aansluitend het examen.

Kijk op www.efdnoordopleidingen.nl voor het actuele aanbod. Volgt u uw opleiding via EFD Noord Opleiding dan wisselen wij u diploma’s GRATIS om voor de nieuwe beroepskwalificaties 2016.

Ons eigen examencentrum heeft capaciteit voor 160 examen per dag. Geen examen stress!  Via EFD Noord Opleidingen bent u in staat om tijdig aan de nieuwe beroepskwalificaties te voldoen.

Wij verwelkomen u graag in Hoogeveen en Leek 

 

 EFD Noord Opleidingen Leek
 EFD Noord Opleidingen Leek
 EFD Noord Opleidingen Hoogeveen
 EFD Noord Opleidingen Hoogeveen


U heeft nog 10 maanden voor WFT PE PLUS!
EFD Noord | 28-02-2015

Stel niet langer de WFT PE PLUS opleiding voor u uit.

EFD Noord Opleidingen doet u het volgende aanbod:

 • Examentraining met 1 examen, inclusief studiemateriaal
 • Examen aansluitend aan de opleiding
 • Opleidingslocaties Hoogeveen en Leek
 • Voor alle 8 WFT PE PLUS modules
 • Ervaren WFT PE PLUS docenten
 • Inclusief omwisselen van uw behaalde certificaat
 • Lidmaatschap EFD Noord

Bovenstaand aanbod is ook van toepassing voor assurantiekantoren die gebruik maken van een bedrijfslidmaatschap. Wilt u samen met een collega kantoor een opleiding organiseren? Dat kan! Wij bieden maatwerk. Vragen? info@efdnoordopleidingen.nl 

De opleidingen tot en met juni 2015 zijn bekend. Inschrijven via www.efdnoordopleidingen.nl.

Wij verwelkomen u graag bij EFD Noord Opleidingen.Cyberrisico’s onder controle?
EFD Noord | 19-01-2015

Graag willen wij u hierbij uitnodigen voor de lezing: Cyberrisico’s onder controle? welke wordt gegeven door Peter Hartman van RiskFit Innovation.

Spionage, datadiefstal, afpersing en identiteitsfraude: het kan allemaal via internet. En het gebeurt ook. De kranten stonden het afgelopen jaar vol van cyberincidenten.

Denk aan DDoS aanvallen die websites platlegden, wachtwoorden die gestolen worden of het hacken van Sony in verband met een Noord Korea film.

Dit soort incidenten heeft vaak financiële schade tot gevolg, die wereldwijd wordt geschat op 325 miljard euro. Herstelkosten, bedrijfsschade, reputatieschade en verlies aan klanten. Steeds regelmatiger komt ook de vraag of dit soort cyberrisico’s verzekerbaar zijn.

Wat zijn de risico’s die in organisaties om aandacht vragen? Fraude, hacken, lekken of manipuleren van informatie, bedrijfsspionage, informatiediefstal of falende ICT systemen. Een goede voorbereiding is onontbeerlijk, want de gevolgen zoals dreigende reputatieschade kan de bedrijfscontinuïteit ernstig in gevaar brengen.

Peter Hartman is 40 jaar werkzaam in de verzekeringswereld en heeft verschillende operationele- en leidinggevende functies gehad bij Aon. De laatste 3 jaar als Managing Director Innovation en hij was in die rol o.a. voorzitter van de taskforce cyberrisico’s. Sinds 1 juli 2014 is Peter met prepensioen en actief als consultant van RiskFit Innovation. Daarnaast is Peter bij Torus Insurance part-time consultant.

Deze lezing maakt onderdeel uit van het Permanent actueel programma van onze vereniging. Uw aanwezigheid bij deze lezing zal door EFD Noord worden geregistreerd. Hiermee helpen wij u om aan te tonen dat u voldoet aan de nieuwe eisen van de Wft om Permanent actueel te zijn.

Wanneer? Woensdag 28 januari, ontvangst vanaf 16:30 uur met koffie of thee. Aanvang lezing 17:00 uur en einde 18:30 uur met na afloop een hapje en drankje en de mogelijkheid tot netwerken.

Locatie? Noordelijke Hogeschool Leeuwarden, Rengerslaan 10, 8917 DD Leeuwarden, ruimte B0080. U kunt naast de school parkeren op een groot parkeerterrein. De kosten hiervoor zijn € 2,50. U kunt bij de automaat betalen die bij de slagbomen is gesitueerd. Bij de centrale receptie in de grote hal kunt u de route vragen naar ruimte B0080. De locatie van de NHL hebben wij mede uitgekozen om ook de studenten van de opleiding Financial Services Management de mogelijkheid te bieden een lezing van onze club bij te wonen.

Om ca. 18.15 uur wordt de lezing afgesloten met een hapje en een drankje.